Για να πάτε για αναρρίχηση, θα χρειαστείτε τον ακόλουθο εξοπλισμό:

Παπούτσια αναρρίχησης. Πρόκειται για εξειδικευμένα παπούτσια που έχουν σχεδιαστεί για αναρρίχηση και έχουν κολλώδεις σόλες από καουτσούκ για καλύτερη πρόσφυση.

Ιμάντες αναρρίχησης. Πρόκειται για έναν ιμάντα που φοριέται γύρω από τη μέση και τα πόδια για να στηρίζει το βάρος του αναρριχητή και να τον συνδέει με το σχοινί αναρρίχησης.

Σχοινί αναρρίχησης. Πρόκειται για ένα δυναμικό σχοινί που χρησιμοποιείται για να στηρίζει το βάρος του αναρριχητή και να παρέχει μια γραμμή ασφαλείας σε περίπτωση πτώσης.

Καραμπίνερ. Πρόκειται για μεταλλικούς βρόχους με πύλη με ελατήριο που χρησιμοποιούνται για τη στερέωση του σχοινιού αναρρίχησης στην εξάρτυση αναρρίχησης και σε άλλα κομμάτια εξοπλισμού.

Συσκευή πρόσδεσης. Πρόκειται για μια μηχανική συσκευή που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του σχοινιού αναρρίχησης και παρέχει ένα σύστημα πέδησης σε περίπτωση πτώσης.

Κιμωλία και σάκος κιμωλίας. Η κιμωλία χρησιμοποιείται για να κρατήσει τα χέρια του αναρριχητή στεγνά και να βελτιώσει την πρόσφυση του στην επιφάνεια αναρρίχησης. Μεταφέρεται σε ένα μικρό σακουλάκι που μπορεί να συνδεθεί με την ιμάντα αναρρίχησης.

Εκτός από αυτόν τον βασικό εξοπλισμό, μπορεί να χρειαστείτε και άλλα αντικείμενα ανάλογα με το είδος της αναρρίχησης που κάνετε και την τοποθεσία της αναρρίχησης. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κράνη, ιμάντες, ταχυσύνδεσμους και άλλο εξειδικευμένο εξοπλισμό αναρρίχησης. Είναι σημαντικό να ερευνήσετε το είδος της αναρρίχησης που θα κάνετε και να βεβαιωθείτε ότι έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό πριν ξεκινήσετε την αναρρίχησή σας.

0 Σχόλια