Αν σκοπεύετε να περάσετε πέντε ημέρες σε ένα βουνό, θα πρέπει να είστε καλά προετοιμασμένοι για να επιβιώσετε. Ακολουθούν ορισμένα βασικά κομμάτια εξοπλισμού που πρέπει να έχετε μαζί σας:

Καταφύγιο: Για να προστατευτείτε από τα στοιχεία της φύσης, θα χρειαστείτε κάποιο είδος καταφυγίου. Ανάλογα με τις συνθήκες και τις προσωπικές σας προτιμήσεις, μπορείτε να φέρετε μαζί σας μια σκηνή, έναν μουσαμά ή έναν σάκο bivy.

Υπνόσακο: Ένας ζεστός, άνετος υπνόσακος είναι απαραίτητος για να μείνετε ζεστοί και να κοιμηθείτε καλά. Επιλέξτε έναν υπνόσακο που είναι κατάλληλος για χαμηλές θερμοκρασίες και βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μεγάλος για να χωράει το ύψος και τον σωματότυπό σας.

Σακίδιο πλάτης: Θα χρειαστείτε ένα σακίδιο πλάτης καλής ποιότητας για να μεταφέρετε όλο τον εξοπλισμό σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα σακίδιο που είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει όλα όσα χρειάζεστε, αλλά όχι τόσο μεγάλο ώστε να σας είναι δύσκολο να το μεταφέρετε.

Νερό: Το νερό είναι απαραίτητο για την επιβίωση, γι' αυτό θα πρέπει να έχετε μαζί σας αρκετό για όλο το ταξίδι. Μπορείτε είτε να φέρετε εμφιαλωμένο νερό είτε να φέρετε ένα σύστημα φιλτραρίσματος νερού για να καθαρίσετε το νερό από φυσικές πηγές.

Τρόφιμα: Τα τρόφιμα που δεν φθείρονται και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και πρωτεΐνες είναι απαραίτητα για την επιβίωση στο βουνό. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν ενεργειακές μπάρες, μείγμα για μονοπάτια και αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Ένδυση: Η διαστρωμάτωση είναι το κλειδί για να παραμείνετε ζεστοί στο βουνό, γι' αυτό θα πρέπει να έχετε μαζί σας πολλά στρώματα ρούχων που μπορούν εύκολα να προστεθούν ή να αφαιρεθούν ανάλογα με τις ανάγκες. Φροντίστε να συμπεριλάβετε ένα αδιάβροχο μπουφάν, γάντια και ένα καπέλο.

Εργαλεία πλοήγησης: Για να αποφύγετε να χαθείτε, θα πρέπει να έχετε μαζί σας έναν χάρτη της περιοχής και μια πυξίδα, καθώς και μια συσκευή GPS, αν διαθέτετε.

Κουτί πρώτων βοηθειών: Ατυχήματα και τραυματισμοί μπορεί να συμβούν ακόμη και στις καλύτερες συνθήκες, οπότε ένα κουτί πρώτων βοηθειών είναι απαραίτητο στοιχείο. Φροντίστε να περιλαμβάνει επιδέσμους, παυσίπονα και άλλα απαραίτητα είδη.

Εργαλεία για την ανάφλεξη φωτιάς: Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μπορεί να χρειαστεί να ανάψετε φωτιά για να ζεσταθείτε ή να στείλετε σήμα για βοήθεια. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να έχετε μαζί σας εργαλεία έναυσης φωτιάς, όπως σπίρτα, αναπτήρα ή πυροσβεστήρα.

Επιπροσθετα, Γκαζακι , μικρη κατσαρολα-κουπα μεταλικη,πολυεργαλειο τροφης(κουταλι-πηρουνι-μαχαιρι) ραδιοφωνο με ηλιακη πηγη ενεργειας , φακο με χειροκινητη πηγη ενεργειας ,αουρικουμ (ασθενοφορο τσεπης) μπετονια , αγκιστρια , διχτυ λεπτο , ισοθερμικο υλικο , φωτοβολιδες εκτακτης αναγκης , σφυριχτρα υποηχων, μηχανισμο αφαιρεσης δηλητηριου απο δαγκωμα η τσιμπημα

Είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για να επιβιώσετε στο βουνό. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει γνώσεις πρώτων βοηθειών, πλοήγησης και επιβίωσης στην άγρια φύση.

0 Σχόλια